sanitiemfokkens-duurzaam-leens-hfd-zonneboiler

Zonneboiler installateur in Ulrum, Leens, Winsum, Zuidhorn e.o.

Een zonneboiler zorgt het gehele jaar door voor duurzaam verwarmd water. Op het dak van uw woning worden zonnecollectoren geplaatst die samenwerken met een boiler. In de collectoren zit een speciale vloeistof die door de zon verwarmd wordt. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in de boiler. Is het water niet warm genoeg, dan springt een naverwarmer bij, zoals een combi cv-ketel. Onze installateurs verzorgen de installatie van uw zonneboiler als u woont in Groningen of Friesland, zoals Ulrum, Leens, Winsum, Zuidhorn, Zoutkamp, Vierhuizen en Houwerzijl.

Soorten zonneboilers

U heeft de keuze uit verschillende soorten zonneboilers. De verschillen zitten vooral in de inhoud van de boiler en het type naverwarmer waar het zonneboilersysteem op aangesloten moet worden. Een standaard zonneboiler heeft een voorraadvat van 80 tot 200 liter. Bij een compacte zonneboiler is het voorraadvat en de collector geïntegreerd, wat dus veel ruimte bespaard. De cv-zonneboiler heeft de leiding van de cv-ketel door een los voorraadvat lopen. In plaats van een naverwarmer wordt er gebruik gemaakt van een cv-leiding om het water op temperatuur te houden. Tot slot zorgt een zonneboilercombi voor warm water én verwarming in huis.  

Energiebesparing

Met een zonneboiler kunt u 50% besparen op de huidige kosten voor warm water. Hiermee bespaart een gezin al snel € 140,- per jaar. Met een zonneboilercombi is de besparing nog groter: gemiddeld € 370,- per jaar.  

Advies en installatie

Als erkend installateur geven we u graag advies welk type zonneboiler geschikt is voor uw situatie. U ontvangt geheel vrijblijvend een scherpe offerte van ons. De installatie verzorgen wij met vakmanschap in de regio Ulrum, Leens, Winsum, Zuidhorn, Zoutkamp, Vierhuizen en Houwerzijl.

Neem contact op

zonneboilers-naast


Top